tisdag 20 september 2011

Inkallning med störning!

I tisdags körde jag inkallning med störning med hundgruppen. Det var kul. Här kommer övningarna vi körde: 
  
1) A leker och stojar med B:s hund. B försöker vara ännu roligare och locka in sin hund.

2) Tänk dig en triangel. Du sätter hunden i ena hörnet. Slänger ut en oemotståndlig godis eller leksak i hörn två. Och ställer dig själv i hörn tre. Nu ska du ropa in hunden och få hunden att komma till dig, och inte ta leksaken istället.
En svårare variant är att lägga leksaken/godisen mellan dig och hunden. Så när du ropar in hunden måste hunden passera leksaken/godisen men inte bry sig om detta utan komma till dig.

3) Kasta iväg en leksak, skicka ut hunden att hämta leksaken, men innan hunden kommer ända fram ska du ropa in hunden. Belöna sedan med att hunden får ta leksaken. Blir lite förbud/ inkallningsövning. Bra övning på hundar som springer efter vilt.

4) Alla i gruppen lekte och tjoade med sina hundar- utan en hundägare och hund, som istället försökte träna på inkallning- och att hunden ska komma till ägaren och inte till dom andra som verkade ha så roligt.

5) Vi avslutade sedan med en vanlig inkallningsövning där alla hundar satt på rad och vi kallade in dem en och en- och en gång kallade vi in dem allesammans samtidigt.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Husdjur