tisdag 6 mars 2012

Träning: Hundmöten

Idag på träningen fokuserade vi på hundmöten. Vi var ett litet gäng på fem personer.Här kommer övningarna som vi gjorde:

1) Möte på promenad: Vi värmde upp med en kort promenad. Där den person som gick först i ledet hela tiden vände om och mötte hela gänget med hundar och hundförare, innan han/hon ställde sig sist.

2) Slalommöte: Jag ställde ut flera koner på rad. Sedan delade jag upp gänget i två grupper. Ena gruppen ställde sig högst upp och den andra gruppen längst ner i raden av koner. Sedan gick en ur varje grupp slalom tillsammans med sin hund mellan konerna och på så vis skapades ett hundmöte på halva vägen.

3) Hälsa med hund: Här tränade vi på att möta varandra med hund och samtidigt kunna hälsa på varandra. Hundägare och hund går mot varandra. Hundägaren ger hunden kommando att sitta och vänta kvar. När båda hundarna sitter lydigt hälsar hundägarna på varandra genom att ta varandra i handen.

4) Möte i ring: Alla hundar och ägare ställer sig i en ring. Sedan byter var och en  plats med varandra och möter på så vis varandra på vägen.

5) Möte huller om buller: Alla sprider sig ut sig på träningsområdet och går kors och tvärs med sina hundar och flera hundmöten uppstår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Husdjur