onsdag 11 maj 2011

Medea- en katt med flera liv

En höstdag, den 1 oktober 1999 föddes vår lilla katt Medea,  på ett höloft i Sunne. Mamman vägrade dia henne och hennes syskon så hon blev handmatad med nappflaska. 15 veckor senare kom vi och hämtade henne. Och sen dess har hon varit en del av vårat liv.


De första 8 åren var hon innekatt. Hon älskade att vara ute på balkongen och när vi flyttade till en lägenhet i Småland, utan balkong, låg hon vid fönstret. En dag var fönstret uppe på glänt. Så pass att Medea tog sig ut och började klättra utanför fönstret. Plötsligt hittade vi inte Medea i vår lägenhet. Vi insåg det värsta- hon hade ramlat ner från tredje våningen!
Jag spanade ut, men såg ingen katt. Jag ropade, men inte en endaste liten skymt av någon katt syntes. Jag sprang ut och ropade och letade och frågade folk. Då kommer ett par fram och sa att dom hade sett en katt ramla ner från fönstret. Hon hade landat på alla fyra benen och slinkit in under grindarna, till bakgården på polisstationen.
Och där var hon. Genom mycket lockande fick vi tillslut tag på henne.Hon var lite chockad men i övrigt näst intill oskadd. En tand hade hon slagit av, i övrigt inga skador. Det sägs ju att katter har nio liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Husdjur