lördag 1 oktober 2011

Hipp hurra för Medea


Idag fyller Medea 12 år! Hipp hipp hurra!
Hon kom till oss 15 veckor gammal tillsammans med sin "lillasyster" Pandora som vi hade hämtat dagen innan.
Tyvärr avled Pandora för ganska exakt två år sedan. Och för ett år sedan trodde jag nästa att det var Medeas tur. Hon började må dåligt, var slö och ville inte äta. Vi åkte in med henne till veterinären, de klämde på magen, gav henne dropp, röntgade henne och tog blodprov. Det visade sig att hon hade höga njurvärden och under flera dagar fick jag tvångsmata henne och tvinga i henne vatten. Veterinären sa också att den enda behandlingen som fanns var att hon skulle få leva på njurfoder resten av sitt liv och åt hon inte maten, fanns det inget mer att göra.

Efter att ha tvångsmatat henne så började hon självmant äta och blev allt mer piggare. Och plötsligt var hon väldigt pigg och alert :)
Så tack vare det nya fodret lever hon och mår idag bra. 

2 kommentarer:

  1. Jag har hört om fler vars katter har fått njurproblem, och gått igenom samma senario som du med sina katter. Vet du varför just njurproblem hos katter förekommer?

    SvaraRadera
  2. Ja, tyvärr är det en ganska vanlig sjukdom hos gamla katter. Och orsaken till kronisk njursvikt är ofta svår att hitta. Kronisk njursjukdom kan vara medfödd, ärftlig eller förvärvad och i enstaka fall kan kronisk njursvikt orsakas av bland annat tumörer. Du kan läsa mer om njursvikt på: http://www.veterinaren.nu/artiklar/katt/urinvagarna/kronisk-njursvikt-katt/122

    SvaraRadera

Husdjur